Tijd voor actie!

(van de redactie)

Tijd voor actie!

Eindelijk is het dan zover. Na een intensieve periode van voorbereiding zijn we live! En dat is hard nodig want er moet wat gebeuren om homeopathie in Nederland te redden. Is het zo erg dan? Ja, zo erg is het. Laten we de feiten eens op een rijtje zetten:

  • Het is voor fabrikanten niet meer mogelijk om op de verpakking van de homeopathische geneesmiddelen te vermelden waar het product toe dient.
  • Het is niet meer toegestaan om op websites of andere media te schrijven over de werking van de middelen. Boete per overtreding: € 30.500,-
  • Doordat niet meer op de verpakking staat welk middel bij welke kwaal gebruikt kan worden is het aanschaffen van een homeopathisch middel vrijwel onmogelijk geworden.
  • Homeopathie gebruikers kunnen hun vertrouwde producten niet meer terugvinden in de schappen van de drogisterijen. Er zijn hierdoor al verschillende producten verdwenen en dit is nog maar het begin.

 

Het bizarre van deze maatregel is dat er ruimte is in de wetgeving om homeopathie te voorzien van informatie, maar dat er door de overheid toch voor wordt gekozen om te verbieden deze informatie te verstrekken.

Dat politiek en de burger ver van elkaar afstaan blijkt maar weer met deze maatregel. Uit representatief marktonderzoek van MetrixLab is gebleken dat slechts 9% van alle Nederlanders dit een goede maatregel vindt.

Tijd voor actie dus! Doe je mee? Teken de petitie.